Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Bouwen met sleutel-op-de-deur

Iedereen die ooit al een stapje in de wereld van het bouwen heeft gezet kent ongetwijfeld het sleutel-op-de-deur principe. Hoewel deze bouwformule in zijn begindagen eerder bedenkelijke blikken kreeg toegeworpen, behoort die reputatie nu helemaal tot het verleden. De sleutel-op-de-deur bedrijven hebben ondertussen namelijk bewezen dat hun methode van werken net heel wat voordelen met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld maar aan de snelle uitvoeringstermijnen en de algemene eenvoud van bouwen volgens het sleutel-op-de-deur principe.


Onder andere door deze twee eigenschappen laten heel wat hedendaagse bouwheren zich al gauw verleiden, en terecht!

Wat is dat juist, die sleutel-op-de-deur formule?

De zogenaamde sleutel-op-de-deur bedrijven nemen het hele bouwproces op zich, al dan niet vertrekkende van de zoektocht naar een bouwgrond tot zelfs de volledige tuin- en interieurinrichting. Natuurlijk mag je hier als bouwheer nog steeds je zegje doen. Zo kan je zelf de graad van afwerking kiezen en mag de handige doe-het-zelver (indien hij dat wenst) voor bepaalde werken zelf de handen uit de mouwen steken. Wat betreft de architect werken de meeste sleutel-op-de-deur bedrijven samen met een vaste architect voor het ontwerpen van de woningen. Hierdoor wordt niet enkel de kostprijs voordeliger: zo'n architect is eveneens tot in de puntjes vertrouwd met de werkwijze en de technieken van "zijn" sleutel-op-de-deur bedrijf, wat alleen maar een voordeel kan zijn. Wil je als bouwheer toch liever werken met een onafhankelijk architect, dan kan dat uiteraard ook.

  • sleutel-op-de-deur bedrijven sleutel-op-de-deur
  • prijs sleutel-op-de-deur sleutel-op-de-deur bedrijven
  • sleutel-op-de-deur firma prijs sleutel-op-de-deur

Zien alle sleutel-op-de-deur woningen er hetzelfde uit?

De meeste sleutel-op-de-deur bedrijven hebben voldoende documentatie of zelfs kijkwoningen ter beschikking om de bouwheer een idee te geven van de mogelijkheden en het prijskaartje dat daaraan vasthangt. Op die manier is het makkelijker om te bepalen naar welke specifieke bouwstijl je voorkeur uitgaat. Hierdoor wordt sleutel-op-de-deur echter nogal snel geassocieerd met type- of standaardplannen waaraan de bouwheer niet zomaar even wat wijzigingen kan doorvoeren. Uiteraard heeft elke sleutel-op-de-deur firma wel zijn eigen bouwstijl en zal men vaak dezelfde materialen en technieken gaan gebruiken, simpelweg omdat dit resulteert in een meer voordelige kostprijs. Zo zijn sommige sleutel-op-de-deur bedrijven gespecialiseerd in traditionele woningbouw, terwijl dit bij anderen houtskeletbouw of passief- of lage-energiewoningen kunnen zijn. Dit betekent echter niét dat alle huizen die een sleutel-op-de-deur firma bouwt exacte kopieën van elkaar zijn. Zo is het perfect mogelijk om jouw woning helemaal te personaliseren, maar is het eveneens logisch dat de kostprijs in zulke gevallen iets hoger ligt dan bij de standaardwoningen.


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
sleutel-op-de-deur
sleutel-op-de-deur
sleutel-op-de-deur

Tijd besparen dankzij sleutel-op-de-deur

Een van de grootste troeven van de sleutel-op-de-deur formule is toch wel de uitvoertermijn die over het algemeen vrij kort is. De bouwheer moet namelijk maar met één contactpersoon communiceren en de sleutel-op-de-deur firma regelt verder alles zelf. Bovendien worden steeds dezelfde technieken aangewend waardoor alle werken perfect op elkaar kunnen worden aangesloten. Zo bespaar je dus heel wat tijd, zowel tijdens de bouwwerken als ervoor. Je hoeft als bouwheer immers geen uren te besteden aan het opvragen van offertes, het contacteren van diverse aannemers, het op elkaar afstemmen van de verschillende werken, enzovoort. Sleutel-op-de-deur is dus ideaal voor wie niet zo veel tijd (of zin in al het geregel) heeft!


  • sleutel-op-de-deur sleutel-op-de-deur

De prijs van sleutel-op-de-deur

De prijs van de sleutel-op-de-deur formule loopt ongeveer gelijk op met die van de traditionele woningbouw. Een pluspunt is wel dat je onmiddellijk een idee hebt van wat het totale project je gaat kosten. Bekijk altijd goed het lastenboek, zodat je exact weet wat je krijgt voor je geld. De prijs van sleutel-op-de-deur hangt ook af van de keuzes van de bouwheer. Het spreekt bijvoorbeeld voor zich dat een standaard sleutel-op-de-deur woning goedkoper zal zijn dan een volledig gepersonaliseerd huis. Bovendien doe je er ook goed aan om op voorhand verschillende sleutel-op-de-deur bedrijven met elkaar te vergelijken. Pas hier wel op dat je geen appelen met peren gaat vergelijken! Wat je uiteindelijk ook kiest, sleutel-op-de-deur is sowieso gebonden aan de wet Breyne. Deze wet werd in het leven geroepen om de bouwheer te beschermen tegen misbruik, zodat je met een gerust hart aan jouw sleutel-op-de-deur avontuur kan beginnen.


Weet wat je bouwt met sleutel-op-de-deur

Droom je van een eigen nieuwbouw woning, maar kijk je ertegenop om alles te moeten plannen? Of steekt de lange bouwtijd je tegen? Dan is het zeker de moeite waard om het sleutel-op-de-deur principe eens van dichterbij te bekijken. Sleutel-op-de-deur bedrijven nemen immers het hele bouwproject voor hun rekening zodat je je zelf niet hoeft bezig te houden met al het plannen. Bovendien kan ook de prijs van een sleutel-op-de-deur woning op deze manier heel voordelig worden gehouden. Om te kiezen tussen de verschillende sleutel-op-de-deur bedrijven kan je best een aantal referentiewoningen gaan bekijken, zodat je weet wat voor vlees je in de kuip hebt!


sleutel-op-de-deur sleutel-op-de-deur bedrijven prijs sleutel-op-de-deur