Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Snelbouwsteen voor binnenmuren

Minder zichtbaar, maar daarom niet minder aanwezig in het land waar vrijwel iedereen met de baksteen in de maag wordt geboren zijn de keramische bakstenen voor binnenmuren. Deze bakstenen hebben een vrij groot formaat waardoor het opbouwen van de muren bijzonder vlot kan verlopen. Om die reden kregen deze bakstenen dan ook de passende benaming "snelbouwsteen".

Isolatiewaarde van snelbouwsteen

De gekende rode snelbouwsteen heeft typische perforaties. Deze perforaties worden tijdens het metselen volledig afgesloten door mortel, waardoor de aanwezige lucht in de perforaties opgesloten wordt. Aangezien stilstaande lucht een perfecte isolator is, moeten we geen tekeningetje maken bij het feit dat snelbouwstenen een bijzonder thermisch isolerend karakter hebben.

Daarenboven bezit snelbouwsteen, net zoals alle andere keramische materialen, een thermische inertie die ervoor zorgt dat zonnewarmte wordt opgenomen om deze vervolgens langzaam weer vrij te geven. Deze eigenschap maakt van de snelbouwsteen een bouwmateriaal dat ideaal is voor lage-energiewoningen of zelfs voor passiefhuizen. Ook wat betreft akoestische isolatie heeft de snelbouwsteen heel wat te bieden. Dankzij hun zwaardere massa zijn deze bakstenen namelijk in staat om geluid te dempen. Zeker in gebieden met storende omgevingsgeluiden of bij gesloten of halfopen bebouwingen is de akoestische snelbouwsteen dan ook een echte aanrader.
 

Diverse soorten snelbouwstenen

Onder de snelbouwstenen is er heel wat diversiteit te vinden. Zo kan deze keramische binnenmuurbaksteen onderverdeeld worden in diverse types, al naargelang de thermisch of akoestisch isolerende eigenschappen en zelfs de druksterkte, een punt dat vooral voor appartementsgebouwen heel belangrijk is. Daarnaast zijn ook de afmetingen van snelbouwstenen zeer gevarieerd. Zo zal de hoogte van de snelbouwsteen eerder een persoonlijke keuze zijn, waarbij voornamelijk gekeken wordt naar het verwerkingsgemak en de snelheid van metselen. De dikte van de snelbouwsteen bepaalt dan weer of de steen al dan niet geschikt is voor dragende muren. Courante diktes zijn 9cm, 14cm en 19cm, waarbij enkel de dikste gebruikt kunnen worden voor de opbouw van dragende muren.


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
snelbouwsteen
snelbouwsteen
snelbouwsteen
snelbouwsteen
snelbouwsteen

Snelbouwsteen: keramische bakstenen voor binnen

Deze keramische bakstenen, bestemd voor het opbouwen van binnenmuren, worden bijna altijd bepleisterd aan de binnenzijde of afgewerkt met gipsplaten of een andere muurbekleding. Op die manier zijn de snelbouwstenen dus niet zichtbaar en kunnen ze worden afgewerkt naar jouw wens. Bovendien bezit de snelbouwsteen een bijzonder thermisch én akoestisch isolerend vermogen, en zijn de bakstenen in allerlei maten te verkrijgen. Naast zijn goede isolatiewaarde biedt de snelbouwsteen ook een uitstekende brandweerstand. Zijn algemene vormvastheid ten slotte zorgt ervoor dat er, onder normale omstandigheden, niet zomaar scheuren kunnen ontstaan in aangebracht pleisterwerk. Geen reden dus om niet te kiezen voor snelbouwsteen!


Deze pagina's interesseren je misschien ook:

Bakstenen , Betonblokken , Betonstenen , Cellenbeton , Gevelbekleding , Kalkzandsteen , Snelbouwsteen , Steenstrips
snelbouwsteen snelbouwstenen afmetingen snelbouwstenen