Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Een prachtig, decoratief steentapijt

Tapijten vind je in allerlei soorten en maten. Een klassiek Perzisch tapijt, eentje met lange wollige haren, een geweven tapijt, en ga zo maar verder. Maar wist je dat er ook zoiets bestaat als een steentapijt? Dit type vloer kon je al ettelijke jaren lang terugvinden in kantoorgebouwen en winkels, maar de laatste jaren zie je een steentapijt ook steeds vaker in gewone woonhuizen. Een steentapijt voelt immers aangenaam warm aan en is bovendien verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Het is dan ook vooral dit uiteenlopende uitzicht dat de interesse opwekte bij talrijke potentiële geïnteresseerden. Houd je van trendy, speels, klassiek of juist heel strak? Bij een steentapijt is alles mogelijk!

Duizend en één kiezeltjes

Een steentapijt bestaat uit miljoenen kleine steentjes. Bij die steentjes worden soms nog kleine deeltjes glas, kunststof of aluminium gevoegd om het geheel een extra glanzend tintje te geven. Dit mengsel wordt vervolgens ter plaatse gebonden met epoxyhars, daarna gestort en vlakgestreken en je hebt een prachtig steentapijt! Daarenboven is steentapijt geluidsabsorberend, geeft het een warme aanblik én voelt het ook nog eens effectief aangenaam warm aan. Steentapijt is namelijk in staat om vrij snel de omgevingswarmte op te nemen, waardoor de combinatie van steentapijt en vloerverwarming extra interessant kan zijn voor wie zijn voetjes graag lekker warm houdt.

De plaatsing van steentapijt

Ben je je bestaande vloer beu, dan kan je deze makkelijk verstoppen onder een fonkelnieuw steentapijt. Drastische breekwerken zijn helemaal niet nodig en oneffenheden in de bestaande vloer kunnen meestal opgelost worden tijdens de plaatsing. Het is wel noodzakelijk dat de oppervlakte waar het steentapijt op terecht gaat komen steeds egaal, droog, vetvrij en vormvast is. Daarnaast is ook een voorbehandeling met een primer cruciaal, zodat de ondergrond helemaal klaar is voor het steentapijt.Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
steentapijt
steentapijt

Een steentapijt past werkelijk overal

Steentapijt vind je in alle kleuren van de regenboog. Niet echt verwonderlijk dus dat dit materiaal aantrek heeft bij liefhebbers van de meest uiteenlopende interieurstijlen. De verschillende kleurpatronen kunnen trouwens ook onderling gecombineerd worden en het is geen enkel probleem om een tekening of logo in het steentapijt te verwerken. Kies je een lichte kleur voor je steentapijt, dan wordt dit meestal wel standaard voorzien van een UV-coating. Deze voorkomt dat het steentapijt zou verkleuren onder invloed van zonlicht. Een andere troef van steentapijt is het feit dat het werkelijk overal in huis geplaatst kan worden: de leefruimte, garage, keuken, badkamer,... Je kan steentapijt zelfs gebruiken om een trap af te werken! Daarenboven kan je bijpassende plinten kiezen, om je steentapijt helemaal tot zijn recht te laten komen.


  • steentapijt steentapijt

Het onderhoud van een steentapijt

Steentapijt is erg makkelijk in onderhoud. Zo is stofzuigen al voldoende, maar een jaarlijks onderhoud met een speciale poetsmachine is wel aan te raden. Een gouden tip om je steentapijt langer mooi te houden is dat je vlekken onmiddellijk (nog voor ze de kans hebben gekregen om op te drogen) te lijf moet gaan met een borstel en wat warm water. Helpt dat niet? Gebruik dan een speciaal middel om steentapijt te reinigen. Wat stof betreft is een steentapijt ideaal voor wie te kampen heeft met allergieën. Een steentapijt heeft een open structuur, waardoor stofdeeltjes worden vastgehouden en niet zomaar kunnen opdwarrelen bij het minste zuchtje. Voor vochtige ruimtes zoals de keuken, het toilet en de badkamer is dit wel minder goed nieuws aangezien ook vet, vocht en vuil in de poriën van een steentapijt blijven plakken. Gelukkig bestaat er voor deze ruimtes een speciaal soort steentapijt met een gesloten structuur. Het is dus perfect mogelijk om bijvoorbeeld ook steentapijt in de badkamer te leggen!


Vaarwel traditionele tapijten: hier is het steentapijt!

Ben je al die traditionele vloeren beu gezien, dan kan je misschien overwegen om een steentapijt in je woning te laten leggen. Dit type vloer bestaat uit miljoenen kleine kiezeltjes, waar eventueel nog een glanzende touch aan wordt toegevoegd en die gebonden worden met epoxyhars. De kleuren van je steentapijt kan je eindeloos kiezen en combineren: het past werkelijk overal en je kan er zelfs je trap mee bekleden! Bovendien voelt een steentapijt lekker warm aan en vraagt het niet zo veel onderhoud. Af en toe eens stofzuigen is al voldoende en indien nodig kan je het steentapijt reinigen met een speciaal middeltje voor dit materiaal. Wil je graag steentapijt in de badkamer, keuken of het toilet, let er dan wel op dat je voor een aangepast steentapijt met gesloten structuur kiest.


Deze pagina's interesseren je misschien ook:

Betonvloer , Gietvloer , Kurkvloer , Laminaat , LVT of vinyl vloer , Natuursteen tegels , Parket , Steentapijt , Tapijt , Tegels
steentapijt steentapijt onderhoud steentapijt reinigen