Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Stoom je gezond in een stoombad

Net zoals een traditionele sauna is een stoombad een afgesloten ruimte waarin het héérlijk ontspannen is. De grote troef van een stoombad is echter (zoals de naam al doet vermoeden) warme stoom. Deze wordt gegenereerd door een stoomgenerator en zal zo een soort mist vormen in de stoomcabine. Bovendien verschilt ook de temperatuur bij een sauna en een stoombad. Terwijl een traditionele sauna gevuld is met erg warme en droge lucht, zal de temperatuur in een stoombad altijd veel lager liggen (tussen de 40° en 50°C) en zal de lucht ook veel vochtiger zijn. Vaak wordt die hoge luchtvochtigheid nog gecombineerd met een verfrissend geurtje (zoals eucalyptus) zodat het optimaal genieten is in een stoombad!

Allerlei soorten stoombaden

Stoombaden zijn, juist zoals traditionele sauna's, te verkrijgen in allerlei soorten en maten. Vind je tussen het uitgebreide assortiment toch niet echt je zin, dan kan je ook altijd kiezen voor een stoomcabine op maat. Voorts heb je een ruime keuze aan de materialen waaruit het stoombad vervaardigd wordt. Acryl, glas, afgewerkt met tegels of natuursteen, ... Er zijn eindeloos veel mogelijkheden! Heb je je keuze kunnen maken, let er dan op dat je steeds een goede wateraf- en toevoer voorziet. Voorts heb je enkel een stopcontact nodig en het genieten kan beginnen!

Regelmatige ontkalking van je stoombad

Hoewel een koffiezet en een stoombad twee totaal andere dingen zijn, hebben ze ook iets gemeenschappelijk: ze gebruiken allebei leidingwater. Dat leidingwater kan, afhankelijk van de regio waar je woont, heel wat kalk bevatten waardoor het absoluut noodzakelijk is om je stoombad (en koffiezet) regelmatig te ontkalken. Hoe vaak je je stoombad ontkalkt hangt ook af van het gebruik. Ga je het stoombad bijvoorbeeld dagelijks of voor professionele doeleinden gebruiken, dan moet je uiteraard vaker ontkalken. Je kan kiezen tussen manuele ontkalking of automatische ontkalking; de laatste optie wordt dan ook vooral aangeraden bij een frequent gebruikt stoombad.


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
stoombad
stoombad
stoombad
stoombad
stoombad

Maak van je stoombad een heus paradijs

Een stoombad op zich is al meer dan voldoende om heerlijk te ontspannen op een manier die bovendien goed is voor je lichaam. Naast de standaard functies zijn er echter nog heel wat uitbreidingsmogelijkheden waarmee je jouw stoombad kan uitrusten. Zo is de combinatie met een douche mogelijk, wat vooral ideaal is bij kleine badkamers waar geen ruimte is voor een stoombad én een douche. Het grote voordeel bij deze combinaties is dat je na je stoombad meteen onder de douche kan springen, wat zorgt voor een extra verkwikkend gevoel. Voorts kan je ook kiezen voor een aangenaam geurtje in je stoombad dankzij aromatherapie, of kan je heerlijk relaxen door de zachte kleurtjes die kleurentherapie te bieden heeft.

Een stoombad heeft heel wat voordelen

Het eerste (en meest vanzelfsprekende) voordeel van een stoombad is dat je hier zalig kan relaxen. Door de warme stoom zullen je spieren zich ontspannen en zal je de stress van de afgelopen dag zo van je voelen afspoelen. Bovendien begin je door de stoom te zweten, wat betekent dat je poriën zich openen en er zo allerlei afvalstoffen uit je lichaam worden gevoerd. Da's niet enkel gezond, maar je huid zal er achteraf ook stralend uitzien! Voorts is de warme stoom in een stoombad een ideale remedie tegen bijvoorbeeld verkoudheden en sinusitis. Na een rustpauze in een stoombad zal je je dan ook als herboren voelen!

Ondervind zelf hoe ontspannend een stoombad kan zijn

Met een stoombad bij je thuis kan je, wanneer je maar wilt, genieten van de helende krachten die stoom bezit. Het klinkt misschien wat overdreven, maar de hete stoom in een stoombad is wel degelijk dé perfecte remedie tegen allerlei kwaaltjes. Stramme spieren, sinusitis, een hardnekkige verkoudheid die maar niet wilt verdwijnen, ... Bovendien heb je een ruime keuze aan allerlei uitbreidingsmogelijkheden, zodat je jouw stoombad kan omvormen tot een persoonlijk paradijs!


Deze pagina's interesseren je misschien ook:

Infraroodcabine , Sauna , Stoombad
stoombad stoombaden stoomcabine op maat