Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Extra genieten met een terrasoverkapping

Je hebt het terras van je dromen, maar jammer genoeg wil het weer niet altijd mee. Zo is er bijvoorbeeld geen schaduw om je te beschermen op gloedhete dagen, en is bakken in de volle zomerzon ook niet echt aan jou besteed. Misschien kan je je een parasol aanschaffen? Maar da's dan weer zo'n gesleur, en bovendien moet je om de zoveel tijd de parasol verzetten omdat de zon niet wil blijven stilstaan... Per slot van rekening heb je evenmin de optie om een veranda te bouwen, waardoor de situatie helemáál hopeloos lijkt. 


Klinkt dit je bekend in de oren? Dan moet je zeker eens kennis maken met de terrasoverkapping!

De veelzijdigheid van een terrasoverkapping

Een terrasoverkapping is niet alleen ideaal voor wie niet zo'n zonneklopper is. Wanneer het regent zal een terrasoverkapping je namelijk ook beschermen tegen de nattigheid, zodat je tijdens een zomers buitje gewoon lekker van je terras kan genieten. Of had je misschien een barbecue gepland, maar komen de weergoden roet in het eten gooien? Geen probleem: de terrasoverkapping lost dat wel even voor je op! Daarenboven brengt een terrasoverkapping ook goed nieuws voor je tuinmeubelen en bijhorende kussens: zij hoeven niet langer in paniek versleurd te worden wanneer het begint te druppen. Bovendien worden deze laatste door een terrasoverkapping ook beschermd tegen de zon, waardoor ze minder snel zullen verbleken.

 • terrasoverkapping terrasoverkapping
 • terrasoverkappingen terrasoverkappingen
 • vaste terrasoverkapping vaste terrasoverkapping
 • houten terrasoverkapping houten terrasoverkapping
 • terrasoverkaping in hout terrasoverkaping in hout

Een houten terrasoverkapping, eentje in aluminium, ...

Terrasoverkappingen vind je werkelijk in heel wat uiteenlopende materialen. Zo kan je kiezen voor een vaste terrasoverkapping in hout, staal of aluminium, maar evengoed voor eentje met een zonweringsdoek óf zelfs een combinatie van al het voorgaande. Wat zo'n vaste terrasoverkapping juist inhoudt? Eigenlijk is dit hetzelfde als een pergola en behoort deze als constructie mee tot je huis. Een beetje zoals een veranda dus, maar dan open langs de zijkanten! Net zoals een veranda is het bij een vaste terrasoverkapping dan ook belangrijk om deze af te stemmen op de stijl van je huis. Andere mogelijkheden als terrasoverkapping zijn zonnetenten, knikarm zonwering, en ga zo maar voort. Deze laatste zijn eerder een soort van buitenzonwering, maar kunnen dus ook perfect dienst doen als terrasoverkapping.


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
terrasoverkapping
terrasoverkapping
terrasoverkapping
terrasoverkapping
terrasoverkapping

Bakken en braden onder je terrasoverkapping

Wat betreft de materialen heb je dus héél wat keuze, maar probeer je niet volop te laten leiden door wat je mooi vindt. Zo is een terrasoverkapping met glas of polycarbonaat perfect in de tussenseizoenen en op zomerse avondjes, maar is ze niet meteen ideaal wanneer het overdag 30° is (tenzij je graag wil kunnen bakken en braden onder je terrasoverkapping, tenminste). Een mogelijkheid is wel om te kiezen voor zonwerende beglazing; alles hangt af van de functie die jij voor ogen hebt voor je terrasoverkapping! Naast glas of polycarbonaat kunnen natuurlijk ook niet-transparante materialen dienst doen als zonwering in de zomer, maar deze kunnen het binnen in huis dan weer iets donkerder maken.


 • terrasoverkappingen terrasoverkapping
 • vaste terrasoverkapping terrasoverkappingen
 • houten terrasoverkapping vaste terrasoverkapping
 • terrasoverkaping in hout houten terrasoverkapping
 • terrasoverkapping met glas terrasoverkaping in hout

Laat de terrasoverkapping je huis niet verduisteren

Wanneer je terrasoverkapping een vast geheel vormt met je huis, moet je dus opletten met niet-transparante of donkere materialen voor de overkapping. Zonlicht zal het dan immers moeilijk hebben om door je ramen naar binnen te glippen, waardoor het binnen in huis wel eens donkerder kan worden. In dat geval kan je eventueel gaan voor een uitschuifbare terrasoverkapping, die je manueel of elektrisch kan openen en sluiten. Zo kan je de terrasoverkapping uitschuiven wanneer je op je terras wil vertoeven, en kan je ze weer sluiten wanneer je liever binnen van het zonnetje wil genieten.

Een simpele of net meer uitgebouwde terrasoverkapping

Je kan een terrasoverkapping zo simpel of zo complex maken als je zelf wil. Om gezellige avondjes te garanderen is geïntegreerde verlichting bijvoorbeeld altijd mogelijk, en er zijn zelfs terrasoverkappingen die je helemaal kan afsluiten.


Op die manier verkrijg je eigenlijk al meer een soort veranda; vooral erg handig wanneer er een koud windje waait en jij op je terras wil zitten! Andere terrasoverkappingen hebben dan weer een dak dat je open of dicht kan schuiven naargelang de situatie, zodat er echt voor iedereen wel een terrasoverkapping bestaat die aan zijn/haar wensen voldoet.

Waar kan je een terrasoverkapping plaatsen?

Meestal gaat men een terrasoverkapping tegen de muur van de woning plaatsen, of tenminste toch wanneer er een terras vlak naast het huis ligt. Heb je ergens anders een terras in je tuin, dan is het natuurlijk ook perfect mogelijk om daar de terrasoverkapping te plaatsen. In dat geval is het gewoon een vrijstaande terrasoverkapping in plaats van een vaste. 


Wil je trouwens een terrasoverkapping die een mooi geheel vormt met je tuin, dan kan je deze altijd afwerken met klimplanten. Op die manier krijg je een mooie, groene terrasoverkapping met een natuurlijk tintje.

De terrasoverkapping, een meerwaarde voor je huis

Zoals je kan lezen is een terrasoverkapping eigenlijk veel meer dan "gewoon" een overkapping. Het vormt in feite een extra kamer, maar dan buiten in de frisse lucht. Zo zal je nooit nog geplande feestjes moeten afzeggen omwille van het grillige weer en kan je altijd genieten van een lekker outdoor ontbijtje. De prijs voor dit alles? Dat bepaal je eigenlijk zelf. Zo kan je kiezen uit diverse materialen en bestaan er eveneens verschillende soorten terrasoverkappingen. De prijs is dan ook afhankelijk van het gebruikte materiaal en van de grootte. Een grote terrasoverkapping zal vanzelfsprekend wat duurder zijn dan een kleine, en eentje met een doek zal dan weer goedkoper zijn dan een houten terrasoverkapping. Aan jou dus de keuze!

 • terrasoverkappingen terrasoverkapping
 • vaste terrasoverkapping terrasoverkappingen
 • houten terrasoverkapping vaste terrasoverkapping
 • terrasoverkaping in hout houten terrasoverkapping
 • terrasoverkapping met glas terrasoverkaping in hout

Interessante dossiers over de terrasoverkapping:
terrasoverkapping terrasoverkappingen vaste terrasoverkapping