Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin
 
 02-09-2015   Bostra zorgt voor jouw tuin
 

Bostra zorgt voor jouw tuin

Heb jij het geluk om een stukje groen aan je woning te bezitten? Zorg er dan voor dat je dit zo goed mogelijk koestert. Door je tuin bijvoorbeeld frequent te onderhouden zal je hier veel langer van kunnen genieten. Of misschien ben je niet echt tevreden met je tuin en wil je hem opnieuw laten aanleggen? Of je hebt net een huis gebouwd en bent nog op zoek naar de geschikte tuinaannemer? Bij al deze zaken kan tuinbedrijf Bostra je verder helpen. Bostra bekommert zich om opritten, vijveraanleg, het snoeien van bomen,… Kortom: alles wat te maken heeft met tuinaanleg en -onderhoud. Zaakvoerder Luc Vandesande gaf ons een woordje uitleg!


Bij Bostra zijn jullie ondertussen al meer dan 20 jaar actief in de tuinsector. Merken jullie trends in de wereld van de tuinaanleg?

Zeker, de wereld van de tuinaanleg is constant in beweging. Een voorbeeld van een huidige tuintrend is dat mensen graag eetbare tuinplanten laten plaatsen. Zo laten ze klein leifruit aanleggen zoals bijvoorbeeld appels en peren, maar ook bessen. Eetbare tuinplanten maken deel uit van een ecologische tuinaanleg, en we merken dat het ecologische gebeuren steeds meer aandacht inneemt in het aanleggen van een tuin.

 

Wat is nog een voorbeeld van ecologische tuinaanleg? Is het milieu belangrijk voor Bostra tijdens de aanleg van een tuin?

Absoluut, ecologische tuinaanleg is zelfs een van onze specialiteiten. Bostra is begonnen als een bedrijfje met een grote liefde voor de natuur. Het is dus logisch dat we veel aandacht besteden aan het ecologische aspect van tuinaanleg. Dit toont zich in de keuze van onze materialen, die altijd duurzaam zijn. Daarenboven zijn veel van onze materialen gerecycleerd. We gebruiken ook bijvoorbeeld compost en andere milieuvriendelijke producten, zoals Ecolat en meststof. Naast de keuze van de juiste materialen zijn er nog andere manieren om een ecologische, duurzame tuin te creëren. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om in plaats van een klassiek zwembad een zwemvijver te plaatsen.

Wat zijn de voordelen van een zwemvijver t.o.v. een klassiek zwembad?

Een van de voordelen van een zwemvijver t.o.v. een zwembad is dat een zwemvijver volledig ecologisch en milieuvriendelijk is. Aan een zwemvijver komen wel een aantal producten te pas, maar enkel aan het begin- daarna hoef je aan het water niets meer toe te voegen. Er is dus weinig werk en verzorging aan, maar toch is het een eyecatcher voor mens en dier, wat je ook merkt: een zwemvijver trekt veel vogels en andere dieren aan. Dit kan je natuurlijk ook als een van de nadelen van een zwemvijver beschouwen. Een ander nadeel is dat je een zwemvijver niet of nauwelijks kan verwarmen.


 

Een zwemvijver is een tof idee, maar waarschijnlijk geen realistische optie voor mensen met weinig ruimte. Kunnen jullie ook met kleine tuintjes aan de slag?

Bostra kan zeker aan de slag met kleine tuintjes. Het is alleen belangrijk om hier met een aantal dingen rekening te houden. Ten eerste is het steeds een goed idee om een kleine tuin op te delen in compartimenten. Dan wekt je tuin onmiddellijk een veel grotere indruk. Naast de compartimenten hou je best ook rekening met de planten en materialen die je gebruikt. Je wil in een tuin een natuurlijke omgeving creëren, en zeker bij een klein stadstuintje de natuur binnen brengen in een eerder grijs en industrieel landschap.


Om dat te doen ga je best met natuurlijke materialen aan de slag, zoals hout of keien. Kortom, mits je rekening houdt met een aantal factoren kan je van een klein tuintje zeker iets moois maken! Onze kleinste tuin meet 4,5 x 7 meter. Dat is het bewijs dat we ook een kleine tuin kunnen omtoveren in iets tofs!

Een mooie tuin: een groot verschil

Een goed aangelegde tuin maakt elk seizoen zoveel mooier. In de lente wakker worden met het gefluit van vogels, ’s zomers een duik nemen in je eigen zwemvijver, in de herfst genieten van het bonte bladerdek,… Zonder een tuin zou het niet mogelijk zijn! Om optimaal van je tuin te kunnen genieten, zorg je er wel best voor dat hij duurzaam aangelegd en goed onderhouden is. Daarvoor kan je rekenen op Bostra: hun passie en ervaring kent nergens zijn weerga. Duidelijk de juiste keuze voor jouw tuin dus! Neem een kijkje op www.bostra.be voor meer informatie en contactgegevens.


Dit dossier in samenwerking met:

Heimerik 7
2440 Geel
Tel. 014/58 15 79
Deel deze trend:
 
tuin zwemvijver tuinaanleg