Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin
 
 25-11-2015   Haal meer uit je toegangscontrole
 

Haal meer uit je toegangscontrole

Of je nu in een appartement of huis woont, je hebt graag de controle over wie er jou een bezoekje wilt brengen. Met de nieuwste parlofonie hoor je onmiddellijk wie er aan je deur staat of je neemt gewoonweg zelf een kijkje dankzij videofonie. Het Portaal was alvast benieuwd naar de nieuwste trends, mogelijkheden en voordelen van toegangscontrolesystemen. Marketing manager van Aiphone Serge Van de Velde gaf daar met plezier een antwoord op!


In je woning wil je dat alles tot in de puntjes in orde is. Zowel het praktische als het esthetische aspect is dus belangrijk! Wat zijn de verschillende mogelijkheden op het vlak van videofonie en parlofonie?

Op het vlak van videofonie kan je ultradunne 7” touchscreen schermen verkrijgen. Je kan deze ook via een app aan smartphones of een tablet linken. Daarnaast vind je bij Aiphone handenvrije parlofoons. Hierbij is er geen hoorn aanwezig waardoor je een oproep veel makkelijker kunt beantwoorden. Erg gebruiksvriendelijk dus!

 

Welke trends merken jullie op binnen het aanbod van intercomsystemen?

Bij Aiphone merken we tegenwoordig de opmars van IP-intercomsystemen. Met behulp van een IP-adapter wordt je systeem in werking gesteld en kan je zowel via beeld als klank communiceren op je smartphone of tablet. En dit binnenshuis én buitenshuis via 3G of 4G.


 

Hoe gaat de installatie van het systeem in zijn werk? Hoeveel tijd neemt dit ongeveer in beslag?

Zowel bij renovatie als nieuwbouw moet een kabel met minstens twee draden voorzien worden van de camera naar de binnenposten. In vele renovatieprojecten kan de aanwezige bekabeling gebruikt worden. De monitor wordt dan aangedreven door de voeding die in het distributiebord op DIN Rail gemonteerd zal worden. Afhankelijk van wat er geïnstalleerd moet worden, kan de installatie veel of weinig tijd in beslag nemen.


Een audiokit (buitenpost/binnenpost/voeding) kan bijvoorbeeld op 30 minuten geïnstalleerd worden, terwijl een videokit (camera/monitor/voeding) installeren in de beste omstandigheden maar 30 à 45 minuten duurt. Een videokit met IP adapter kan meer tijd in beslag nemen, maar dat is maximaal één à anderhalf uur. Bovendien kan het van een halve dag tot meerdere dagen gaan om appartementsystemen te plaatsen.

We hechten steeds meer belang aan duurzaamheid. Zijn intercomsystemen afgestemd op het verkleinen van je ecologische voetafdruk?

Er bestaan inderdaad buitenposten die slechts oplichten wanneer een bezoeker zich aanmeldt om energie te besparen. Maar dat is niet het belangrijkste als het gaat over duurzaamheid van zo’n producten. Waar echt naar gekeken moet worden, is hoe duurzaam het productieproces van de producten wel of niet is. Een fabrikant kan kiezen om wel of niet rekening te houden met internationale maatregelen die de duurzaamheid stimuleren. ISO 14001 is een standaard op het gebied van milieumanagement die werd ontwikkeld door de Internationale Organisatie voor Standaardisatie. Met behulp van een milieuzorgsysteem volgens de ISO 14001-norm kunnen de milieurisico's van de bedrijfsvoering beheerst en indien mogelijk verminderd worden. Aiphone streeft sinds 1998 de normen van dit certificaat na. En dit met succes!


Waar moet je allemaal rekening mee houden wanneer je een intercomsysteem wilt laten installeren?

Wanneer je een intercomsysteem plaatst, moet je letten op de afstand van de camera tot de monitor omdat dit invloed heeft op de te gebruiken bekabeling. Sommige systemen vereisten daarnaast een andere bekabeling tussen binnenposten. Bovendien kan je voor interferenties zorgen als je niet geïsoleerde bekabeling te dicht bij andere bekabeling installeert. Verder moet je rekening houden met de hoogte van de camera. Denk aan zo’n anderhalve meter voor de cameralens. Het is ook belangrijk om te weten dat een elektrisch deurslot vereist is om de deur vanaf een binnenpost of een smartphone te openen. Een smartphone of tablet kan echter wel verloren gaan, de batterijen kunnen op zijn of het kan doodgewoon vallen. Een vaste binnenpost behoudt daarom zijn nut. Extra tip: plaats je binnenpost best in een ruimte waar je veel aanwezig bent zoals in de keuken, living of het bureel.

Aiphone: duurzame intercomsystemen

Even nagaan voor wie je de deur opent? Dat doe je via de betrouwbare parlofonie- en videofoniesystemen van Aiphone!

 

Denk maar aan efficiënte intercomsystemen die je zelfs vanuit je zetel op je tablet of smartphone kunt beheren. En dit allemaal dankzij de nieuwste IP-mogelijkheden! Wil ook jij je woning veiliger maken met de toegangscontrole van Aiphone? Aarzel dan niet om de verdeler in jouw buurt te ontdekken op onze website. Of stel er zélf je systeem samen!

Dit dossier in samenwerking met:

Louiza-Marialei 8 bus 5
2018 Antwerpen
Tel. 03/232 78 64
Deel deze trend:
 
intercomsystemen videofonie toegangscontrole