Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin
 
 10-04-2014   Elke dag zomer met een terrasoverkapping
 

Elke dag zomer met een terrasoverkapping

Zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen is een ware trend geworden. Samen met vrienden en familie plezier maken of helemaal tot rust komen op je eentje. Het weer moet echter net goed zijn: liefst lekker warm, maar zonder een brandende zon, niet te koud en zeker geen regen of wind. De dagen waarop de weersomstandigheden ideaal zijn, zijn helaas beperkt. Daar heeft RENSON® echter een oplossing voor. Met een terrasoverkapping verleng je de zomer en kan je bijna het hele jaar door genieten van de buitenlucht. Hoe je dat doet vertelt Maarten Clochet van RENSON® ons. Wil je ook meer tijd buiten doorbrengen? Dan is verder lezen de boodschap!


Gaan mensen meteen voor een terrasoverkapping bij hun nieuwbouw, of wordt die er meestal achteraf bijgeplaatst?

Dat hangt af van bouw tot bouw en van budget tot budget. Voor mensen die hun budget willen spreiden is het perfect mogelijk om een terrasoverkapping achteraf pas te plaatsen. Wanneer je een aangebouwde of geïntegreerde terrasoverkapping wil plaatsen kan je daar bij het ontwerp van je woning best al rekening mee houden. Ook bij de (her)aanleg van je terras heb je er voordeel bij om al enkele voorbereidingen te treffen voor de plaatsing van je overkapping. Zo kan je bijvoorbeeld de fundering al voorzien van een waterafvoer naar de regenput.

Welke materialen worden er gebruikt voor een terrasoverkapping?

Een terrasoverkapping bestaat uit een aluminium structuur. Afhankelijk van het type terrasoverkapping kan het dak van het terras ingevuld worden met kantelbare lamellen uit aluminium of een uniek waterdicht, lichtdoorlatend doek.

 
Met een terrasoverkapping verleng je de zomer en kan je bijna het hele jaar door genieten van de buitenlucht.
Foto: Renson

Voor de zijkanten heb je de keuze uit diverse zijelementen beschikbaar in verschillende materialen zoals glasvezeldoek, hout, aluminium en glas. Welk uitvoering je ook kiest, je mag er zeker van zijn dat we enkel werken met materialen van een topkwaliteit waardoor het onderhoud beperkt is en duurzaamheid gegarandeerd wordt.

Wat is voor jullie klanten de voornaamste reden voor het zetten van een terrasoverkapping?

Veel mensen willen meer tijd buiten doorbrengen. Ze willen bijvoorbeeld langer buiten blijven zitten tijdens de iets frissere zomeravonden, niet te hoeven vluchten voor een kleine regenbui en afgeschermd zijn van de wind. Ook de mogelijkheid om te barbecueën of buiten te eten ongeacht het weer is een belangrijke drijfveer. Met een overkapping kan je zo goed als het hele jaar door genieten van je terras. De zijelementen bieden bescherming tegen regen, wind en zon, de verwarming zorgt voor een aangename temperatuur en de verlichting schept de juiste sfeer. Een goede terrasoverkapping maakt het mogelijk om al het comfort dat je binnen hebt, naar buiten te brengen.


Een goede terrasoverkapping maakt het mogelijk om al het comfort dat je binnen hebt, naar buiten te brengen.
Foto: Renson
 

Bestaan er veel mogelijkheden op vlak van design en kleur?

Absoluut, de mogelijkheden op vlak van design en kleur zijn zeer uitgebreid. Afhankelijk van de stijl van de woning en persoonlijke smaak kan je voor verschillende types van terrasoverkapping kiezen die zowel met klassieke als met moderne woningen gecombineerd kunnen worden. Daarnaast zijn de aluminium onderdelen in elke mogelijke kleur beschikbaar waardoor je ze perfect kan laten aansluiten bij je ramen. Ook voor de doeken bestaan verschillende kleurmogelijkheden en je hebt de keuze uit verschillende zijelementen zodat je de hele terrasoverkapping kan configureren naar wens.

Is een terrasoverkapping zetten wel de moeite waard in België, waar we hooguit 3 maanden per jaar goed weer hebben?

Bij goed weer beschermt een terrasoverkapping tegen overmatig zonlicht en zorgt voor aangename temperaturen op het terras. Helaas zijn die maanden met goed weer in België inderdaad beperkt.


Maar ook om die reden loont de investering in een terrasoverkapping. Veel mensen hebben een prachtig terras, maar ze kunnen er maar een korte tijd van genieten omdat ze bij de eerste druppel regen en het kleinste zuchtje wind naar binnen vluchten. Met een terrasoverkapping verleng je de zomer als het ware en kan je met wat hulp van zij- en verwarmingselementen in principe het hele jaar door buiten doorbrengen.

Wat is op dit moment de belangrijkste trend in terrasoverkappingen?

Momenteel zijn vooral de terrasoverkappingen met een horizontaal dak heel populair. Mensen houden van het strakke design, de functionaliteit, de vele mogelijkheden en de afwerking. Terrasoverkappingen komen ook vaker voor in combinatie met een veranda, tuinhuis of poolhouse.


Dankzij een continue innovatie is RENSON® trouwens al jaren dé trendsetter op de markt van terrasoverkappingen en daar zijn we trots op! Het betekent dat we onze service kunnen optimaliseren en onze klanten telkens weer nieuwe mogelijkheden kunnen bieden.

Een terrasoverkapping op maat

Een terrasoverkapping die je toelaat om het hele jaar door buiten door te brengen en die je helemaal kan invullen naar je eigen smaak is de ideale toevoeging aan je huis. Bij RENSON® bieden ze een totaaloplossing voor iedereen die op een comfortabele manier van z'n terras wil genieten, ongeacht het weer. Met verschillende types zijelementen en een breed assortiment aan kleuren kies je trouwens zelf in welke stijl je dat doet. RENSON® houdt ook een oog gericht op de toekomst zodat hun terrasoverkappingen niet alleen vandaag maar ook de komende jaren aan al je behoeftes zullen voldoen. Wil je alvast wat meer te weten komen over RENSON®? Klik dan even verder naar www.renson-outdoor.com.

 
Een terrasoverkapping die je toelaat om het hele jaar door buiten door te brengen en die je helemaal kan invullen naar je eigen smaak is de ideale toevoeging aan je huis.
Foto: Renson

Dit dossier in samenwerking met:

Maalbeekstraat 10
8790 Waregem
Tel. 056/62 71 11
Deel deze trend:
 
terrasoverkapping terrasoverkappingen terrasoverkapping plaatsen