Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin
 
 04-04-2014   De tuinafsluiting in al zijn aspecten
 

De tuinafsluiting in al zijn aspecten

Mensen bakenen al eeuwen hun domein af op verschillende manieren. Hoe ze dat doen is in de loop der jaren al vaak veranderd, maar het doel is wel hetzelfde gebleven, namelijk: veiligheid, bescherming en privacy. Daarnaast heb je tegenwoordig ook nog de keuze uit een brede waaier aan kleuren en materialen, zodat je tuinafsluiting een extra dimensie geeft aan je tuin. Voor advies hieromtrent konden we terecht bij Betafence, dé nummer 1 in diverse soorten omheiningen, waar Ingrid Lassuyt ons te woord stond en een antwoord gaf op al onze vragen. Lees hieronder wat ze ons te vertellen had.


Worden tuinafsluitingen hoofdzakelijk gebruikt om privacy- en veiligheidsredenen? Of zien mensen het toch eerder als een pronkstuk voor hun tuin?

De redenen voor het aanschaffen van een tuinafsluiting zijn heel divers. Sommige mensen willen volledige of gedeeltelijke privacy, anderen doen het puur voor de veiligheid of om hun domein af te bakenen. Op esthetisch vlak proberen we in beide gevallen zoveel mogelijk opties te bieden, omdat de functie van het product niet in de weg moet staan van de uitstraling en stijl. Een tuinafsluiting die bijvoorbeeld puur om veiligheidsredenen wordt gezet, kan dus ook een stijlvolle touch geven aan je tuin. De afsluiting kan je eigendom afbakenen, beschermen, beveiligen én verfraaien.

 

Is de vraag naar tuinafsluitingen gestegen de laatste jaren?

Voor tuinafsluitingen blijft de vraag min of meer constant. Wij, Belgen, willen graag ons domein afbakenen én beveiligen. Daarnaast heeft Betafence in de loop der jaren een naam opgebouwd die staat voor vertrouwen en vakkennis. Bovendien leveren we enkel hoogwaardige producten met alle nodige kwaliteitscertificaten, en kunnen onze klanten beroep doen op een gemotiveerd en ervaren team van professionals, die je informeren en begeleiden in de zoektocht naar de juiste tuinafsluiting.


 

Of het nu voor privacy- en veiligheidsredenen of voor de uitstraling is, hoe integreren jullie de afsluitingen in de tuin?

Wanneer je een volledige integratie van je tuinafsluiting wil, kies je best voor een afrasteringssysteem met palen, panelen of gaas met alle toebehoren én een tuinpoort om een harmonieus geheel te vormen. Daarnaast speelt de kleur van je tuinafsluiting ook een grote rol. De meest gekozen kleuren zijn groen en antracietgrijs, maar wat je ook kiest, het zal altijd een invloed hebben op het uitzicht van je tuin en je huis. Het is dus belangrijk dat je weet welk effect je wil creëren, alvorens je een keuze maakt.


De groene tuinafsluiting zal bijvoorbeeld zorgen voor een totale, visuele integratie in je tuin omdat de kleur zich spontaan zal vermengen met de omgeving. Sommige mensen kiezen net het tegenovergestelde en opteren voor een opvallende kleur die een bepaald accent in je tuin legt, of een kleur die in lijn ligt met de stijl van de woning.

Hoe zit het met de duurzaamheid? Is er veel onderhoud nodig aan een tuinafsluiting?

Alle tuinafsluitingen van Betafence zijn duurzaam, onderhoudsvrij en dragen kwaliteitslabels zoals het CE- en ISO-certificaat. Op bepaalde producten, zoals de Bekafor Classic afrasteringen en bepaalde tuingazen op rol zoals de Pantanet Protect en Pantanet Family, geven we zelfs een garantie tot 20 jaar. Onze producten worden trouwens gemaakt van de meest kwalitatieve en duurzame materialen zodat een tuinafsluiting van Betafence er eentje voor het leven is!


Zijn er bepaalde trends op te merken in de wereld van de tuinafsluiting?

Op vlak van kleur zit vooral het antracietgrijs in de lift omdat het vaak past bij de stijl van moderne woningen. Daarnaast zien we dat onze Zenturo Super collectie meer en meer gekozen wordt. De opvulbare wanden van deze tuinafsluiting kan je volstoppen met allerhande natuurlijke producten, waardoor ze je tuin een hoog design-gehalte zullen geven. Bovendien biedt deze afsluiting ook de ideale ondersteuning voor klimplanten. De standaard Zenturo tuinafsluiting is dan weer heel populair omwille van z'n strak design en moderne uitlijning.

 

Naast de nieuwe trends blijven ook de klassiekers het goed doen. Het vierkante, geruite vlechtwerk 'Plasitor', het klassieke, rechthoekige Pantanet- tuingaas en de paneelafrastering Bekafor Classic scoren nog altijd goed.

De ene tuinafsluiting is de andere niet

Het is duidelijk dat een tuinafsluiting niet zomaar een hek in je tuin is, maar wel een veelzijdige oplossing omtrent persoonlijke veiligheid en privacy die je bovendien op esthetisch vlak naar eigen smaak kan invullen. Een tuinafsluiting kan bijvoorbeeld een modern pronkstuk zijn dat de stijl van je huis doortrekt naar de tuin, maar kan ook volledig geïntegreerd worden in de omgeving, wat de afsluiting zo goed als onzichtbaar maakt. Alle mogelijkheden kunnen we hier echter niet opsommen. Daarom ga je best even kijken op de website van Betafence.


Dit dossier in samenwerking met:

Blokkestraat 34b
8550 Zwevegem
Tel. 056/73 47 47
Deel deze trend:
 
tuinafsluiting tuinafsluitingen afsluiting