Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Ontdek het gamma moderne tuinmeubelen

Het zonnetje schijnt, de barbecue brandt, de cocktails staan klaar, kortom: alles is aanwezig om er een prachtige zomerse dag van te maken! Maar zijn je tuinmeubelen er ook klaar voor? Het is immers geen sinecure om de juiste meubelen te kiezen voor je tuin of terras. Er zijn een heleboel beschikbare materialen en ook op vlak van onderhoud en stijl is er een waaier aan mogelijkheden. Om je alvast op weg te helpen zetten wij een aantal belangrijke puntjes op een rij, zodat je goed geïnformeerd op zoek kan gaan naar de tuinmeubelen van je dromen!

Tuinmeubelen in teak, aluminium, kunststof,...

Er zijn heel wat verschillende materialen waaruit tuinmeubelen vervaardigd worden. Omwille van zijn natuurlijke en warme uitstraling is hout bijvoorbeeld een erg populaire optie. Teak, afzelia, meranti,... Voorts kan je kiezen voor tuinmeubels in aluminium en inox (wat vaak gecombineerd wordt met andere materialen voor een moderne look), of in kunststof. Daarnaast wordt ook natuursteen gebruikt voor tuinmeubelen, net zoals glas, rotan, bamboe,... Met andere woorden: tuinmeubelen bestaan in een enorm ruim aanbod aan materialen! Daarom vraag je best raad aan een specialist van je keuze, die samen met jou kan beslissen welke tuinmeubelen het beste aan jouw eisen beantwoorden.

Tips voor het onderhoud van tuinmeubelen

Uiteraard is het niet de bedoeling dat je, bij het minste spatje regen, je tuinmeubelen naar de garage moet slepen. Daarom moeten ze bestand zijn tegen (bijna) alle weersomstandigheden, en een goed onderhoud is hierbij essentieel. Uiteraard verschilt dit per materiaal. Teak heeft bijvoorbeeld een hoog oliegehalte en is hierdoor erg duurzaam. Tuinmeubelen in teak kunnen dan ook een heel jaar door buiten blijven staan, maar na een tijdje zullen ze wel vergrijzen. Vind je dat niet erg? Dan volstaat het om de tuinmeubelen af en toe eens af te wassen met een zeepsopje. Wil je niet dat het hout vergrijst? Dan moet je het één tot twee keer per jaar behandelen met een speciale olie. Zachtere houtsoorten moeten sowieso vaker behandeld worden. Ga houten tuinmeubelen nooit te lijf met een hogedrukreiniger, want deze kan meer kwaad dan goed doen! Om je tuinmeubelen zo lang mogelijk mooi te houden is het trouwens nooit een slecht idee om ze te overtrekken met een beschermhoes of indien mogelijk op te bergen in de garage, de kelder of het tuinhuis. Dit geldt vooral wanneer je de meubelen voor een langere tijd niet gebruikt, bijvoorbeeld in de winter. Voorkomen is immers beter dan genezen!


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
tuinmeubelen
tuinmeubelen
tuinmeubelen
tuinmeubelen

Design tuinmeubelen en loungesets

De tuin of het terras wordt steeds vaker gezien als uitbreiding van de woonruimte en dat uit zich ook in de gebruikte tuinmeubelen. De typische, groene plastic tafels en stoelen zijn dus niet langer je enige optie, integendeel- design is niet meer weg te denken van het hedendaagse terras! Luxueuze loungesets waarin je een hele dag kan luieren of tuinmeubels die perfect passen bij je jacuzzi of zwembad en één mooi wellnessgeheel vormen: het behoort allemaal tot de moderne mogelijkheden. Tuinmeubelen zijn er dus niet langer alleen omwille van hun functionele reden, maar ook hun esthetische aspect wordt alsmaar belangrijker.


  • tuinmeubelen tuinmeubelen

De juiste tuinmeubelen voor jouw tuin of terras

Niet alleen je persoonlijke smaak is belangrijk bij het uitkiezen van tuinmeubelen; je moet ook rekening houden met de mogelijkheden van je tuin en/of je terras. Plaats geen oversized loungeset op je piepkleine terrasje, maar ga eerder voor tuinmeubelen die de beschikbare ruimte optimaal benutten. Kies bijvoorbeeld voor stoelen die je zowel plat kan leggen om op te liggen, als recht kan zetten om te gebruiken aan tafel. Hou tijdens het kiezen ook in je achterhoofd hoeveel ruimte je hebt om de tuinmeubelen op te bergen. Beschik je niet over veel bergplaats, dan zijn opklapbare stoelen een goede keuze. Wil je houten tuinmeubelen kopen, kies dan voor hout met het FSC-label. Dit label is een garantie dat het hout afkomstig is van een bos dat op een natuurvriendelijke manier beheerd wordt, zodat je met een gerust geweten kan neervleien op je houten tuinstoelen.


Tuinmeubelen in soorten en maten

Tuinmeubelen zijn een absolute must om op zomerse dagen volop van je tuin of je terras te genieten, zoveel is zeker! De zoektocht naar de juiste tuinmeubelen zal in veel gevallen echter wat twijfelachtiger verlopen. Om te beginnen heb je namelijk een heleboel materialen waaruit je kan kiezen. Hout, kunststof, inox, natuursteen,... In dit geval zullen het vooral je persoonlijke smaak en het specifieke onderhoud zijn die je keuze bepalen. Let er bovendien ook op dat je de juiste meubelen kiest voor jouw buitenplekje. Wil je vooral een rustgevende relaxruimte creëren? Zoek je tuinmeubelen die perfect bij je jacuzzi passen? Of wil jij vooral praktische tuinmeubels? Er bestaat voor ieder wat wils. Van eerder goedkoop tot onnoemelijk duur, van traditioneel tot design, enzovoort: moderne tuinmeubelen hebben heel wat te bieden!


tuinmeubelen houten tuinmeubelen tuinmeubelen teak