Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Ventilatie dankzij ventilatiesysteem C

Verse, zuurstofrijke lucht is onmisbaar in een woning. Goed ventileren is dan ook de boodschap! Jammer genoeg volstaat het niet om gewoon de ramen en deuren wagenwijd open te zetten, zoals je kan lezen in dit artikel. Gelukkig kan je rekenen op verschillende ventilatiesystemen waaronder het ventilatiesysteem C. Dit is een duosysteem waarbij natuurlijke en mechanische ventilatie met succes gecombineerd worden. Lees snel verder om hier meer over te ontdekken!


Zo gaat ventilatiesysteem C je woning ventileren

Het gecombineerde ventilatiesysteem C bestaat dus uit twee delen, waarvan eentje mechanisch is en het andere op natuurlijke wijze werkt. Zo wordt verse lucht op een natuurlijke manier door de ventilatieroosters aangevoerd, terwijl een ventilator de vervuilde lucht mechanisch gaat afvoeren. De bedoeling is nu dat de hoeveelheid lucht in de woning steeds hetzelfde blijft. De twee delen van ventilatiesysteem C gaan elkaar daarom continu beïnvloeden. Wordt er bijvoorbeeld lucht afgezogen, dan bepaalt dat de toevoer van nieuwe lucht.

De mechanische afvoer van ventilatiesysteem C

Om de vervuilde lucht af te voeren is ventilatiesysteem C dus uitgerust met een mechanische ventilator die voortdurend elektriciteit verbruikt. Dit energieverbruik valt op zich best mee, maar met het oog op zuinig wonen werd er een variant ontwikkeld die pas lucht gaat afvoeren van zodra dat ook effectief nodig is.

  • ventilatiesysteem ventilatiesysteem c
  • ventilatieroosters ventilatiesysteem
  • ventilatie ventilatieroosters
  • ventileren ventilatie
  • vraaggestuurde ventilatie ventileren

Deze vraaggestuurde ventilatie gaat door middel van sensoren allerlei dingen meten zoals het luchtvochtigheidspercentage, de aanwezigheid van personen en/of het CO2-gehalte. Van zodra de waardes té hoog zijn schakelt het systeem zichzelf aan en wordt de noodzakelijke hoeveelheid lucht afgevoerd en via de ventilatieroosters weer aangevuld.

Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
ventilatiesysteem c

Ventilatiesysteem C: tegen tocht en lawaai

Omdat de lucht bij ventilatiesysteem C op een natuurlijke manier wordt aangevoerd, gaat deze niet worden voorverwarmd alvorens ze je woning binnenkomt. Om te vermijden dat je binnen een tochtgevoel krijgt kan je dan ook best kiezen voor zelfregelende ventilatieroosters welke zich gaan aanpassen aan de windsnelheid buiten. Des te meer wind er namelijk is, des te dichter de roostertjes zich zullen sluiten. Om te vermijden dat storende buitengeluiden hun weg naar binnen vinden bestaan er ten slotte ook akoestisch isolerende ventilatieroosters. Je kan je ventilatiesysteem C dus helemaal uitrusten zoals jij dat wil!


  • ventilatiesysteem c ventilatiesysteem c
  • ventilatiesysteem ventilatiesysteem
  • ventilatieroosters ventilatieroosters

Do it yourself ventilatiesysteem C

"Wat je zelf doet, doe je beter!". Het is misschien een alom bekend cliché, maar wanneer het gaat om de plaatsing van een ventilatiesysteem is dit helaas niet echt van toepassing. Een studie op voorhand is namelijk absoluut noodzakelijk om te berekenen hoe ventilatiesysteem C het beste zal werken in jouw woonst. Je moet immers uitkijken dat je geen onderdruk gaat creëren en zo de rook van de kachel of open haard naar binnen gaat trekken. Je doet er dan ook goed aan om even de hulp in te schakelen van een specialist.

Het onderhoud van ventilatiesysteem C

Door je woning uit te rusten met een ventilatiesysteem C kan je altijd genieten van verse, zuurstofrijke lucht. Een echt plezier voor je gezondheid dus!


Om dit effect te behouden is het natuurlijk wel nodig om de ventilatieroosters regelmatig eens te reinigen of af te stoffen. Zie je deze klus niet echt zitten? Dan kan je ook kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten met de firma in kwestie. Op die manier hoef je zelf niets te doen en kan je toch genieten van verse lucht in je woning!

Je woning uitrusten met een ventilatiesysteem C

Verse lucht die natuurlijk wordt aangevoerd en vervuilde lucht die op mechanische wijze je woning terug wordt uitgezet: da's in het kort de job van ventilatiesysteem C. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken om het mechanische aspect, want dankzij de zogenaamde vraaggestuurde ventilatie werkt de ventilator enkel wanneer dat nodig is. Bovendien zijn er speciale zelfregelende ventilatieroosters én is je rust gegarandeerd door akoestisch isolerende roostertjes. Ten slotte is het erg belangrijk om een expert in te schakelen wanneer je je woning wil uitrusten met een ventilatiesysteem C, zodat je er helemaal zeker van kan zijn dat alles in orde is.


Deze pagina's interesseren je misschien ook:

Ventilatiesysteem A , Ventilatiesysteem B , Ventilatiesysteem C , Ventilatiesysteem D
ventilatiesysteem c ventilatiesysteem ventilatieroosters