Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Optimaal genieten met verandazonwering

Een veranda is ideaal om het hele jaar door van de natuur rondom je huis te kunnen genieten. Bovendien kan ze ook perfect fungeren als knusse uitbreiding van je woonruimte. Wanneer het zonnetje schijnt wordt het namelijk lekker warm in een veranda, en die warmte kan dan makkelijk doortrekken naar de woonruimte. Alleen... Als de zon té hard haar best doet, kan het al gauw gebeuren dat het puffen geblazen is in je veranda. Gelukkig bestaat er speciale verandazonwering, die ervoor zorgt dat je op een aangename manier van het zonnetje kan genieten!


De voordelen van verandazonwering

Een verandazonwering gaat dus de zonnewarmte tegenhouden, waardoor je veranda niet zal veranderen in een broeikas. Daarnaast zal de verandazonwering ook fel zonlicht filteren zodat je zonder problemen televisie kan kijken en je ook nog alles duidelijk ziet op bijvoorbeeld je laptop. Ook je meubels zullen trouwens dankbaar zijn voor verandazonwering: deze voorkomt immers dat je meubels of je vloerbedekking zouden verkleuren. Ten slotte kan een verandazonwering ook gewoon handig zijn om een toffe sfeer te creëren. Je hebt immers heel wat kleurkeuze wat betreft de materialen van een verandazonwering, zodat je ze ook voor meer decoratieve doeleinden kan inschakelen.

 

Hoe werkt dat, zo'n verandazonwering?

Een belangrijk doel van verandazonwering is dus om de warmte buiten te houden: het is dan ook logisch dat de zonwering langs de buitenkant wordt geplaatst, zodat de zonnewarmte niet doorheen het glas van je veranda kan dringen. Wat betreft de plaatsing wordt er een zelfdragende kast geïnstalleerd waar het zonwerende doek in- en uitrolt. Dat rollen gebeurt op zijn beurt door geleiders en wieltjes, die ervoor zorgen dat de verandazonwering vlot kan open- en dicht schuiven. Door een speciaal spansysteem blijft het doek bovendien altijd strak gespannen, zodat het niet kan beginnen klapperen en misschien stukscheuren. Er wordt trouwens ook altijd een open ruimte voorzien tussen het glas en de verandazonwering. Op die manier is er een constante luchtstroom die ervoor zorgt dat het glas wordt afgekoeld en de temperatuur binnen dus lager blijft.


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
verandazonwering
verandazonwering
verandazonwering
verandazonwering
verandazonwering

Verandazonwering op maat van je veranda

Voor elk type veranda is er wel de gepaste verandazonwering. Zo zijn grote oppervlakken of speciale vormen geen enkel probleem, en zijn er heel wat verschillende kleurtjes mogelijk voor zowel het doek als de profielen van je verandazonwering. Het is dus geen enkel probleem om verandazonwering perfect te laten passen bij je veranda én bij je huis! Als de verandazonwering niet nodig is wordt ze bovendien gewoon opgerold in de opbergkast, waar ze beschermd zit tegen weer en wind. Vroeger konden deze kasten al eens groot uitvallen, maar tegenwoordig vind je hiervan erg subtiele en slanke modellen. Zo zal de kast nauwelijks opvallen en zal de verandazonwering dus geen doorn in het oog zijn.


 

Jouw verandazonwering: elektrisch, draadloos of automatisch?

Om de verandazonwering te bedienen heb je verschillende opties. Vroeger gebeurde dit vaak manueel (met een zwengel of optreksysteem), maar tegenwoordig is de automatische bediening toch nét iets populairder. Een groot voordeel van deze methode is dat je verandazonwering altijd perfect wordt opgerold zodat deze veel langer zal meegaan. Bovendien heb je verschillende opties voor de bediening: dat kan elektrisch met een schakelaar, draadloos met een afstandsbediening, of zelfs volledig automatisch met sensoren. De specialist van je keuze kan je zeker meer informatie geven over de mogelijkheden voor je verandazonwering!

Extraatjes voor je verandazonwering

Je leest het goed: een verandazonwering kan zich ook geheel automatisch openen en sluiten.


Er zijn namelijk sensoren die diverse situaties kunnen aanvoelen en zo de zonwering op een gepaste manier bedienen. Een zogenaamde zon-windautomaat zal bijvoorbeeld de verandazonwering gaan oprollen wanneer er té veel wind is en zal er eveneens voor zorgen dat de verandazonwering uit de opbergkast schuift van zodra er veel zon wordt waargenomen. Ook wanneer je niet thuis bent, hoef je je dus geen zorgen te maken om je verandazonwering! Let wel op, want de prijs van een verandazonwering zal ook bepaald worden door deze extra's.

Vind de perfecte verandazonwering

Een veranda kan een heuse meerwaarde zijn voor je huis, maar om er optimaal van te genieten is degelijke verandazonwering toch wel een echte must. Anders kan het al snel gebeuren dat je meubels of de vloer verbleken door het zonlicht, dat je veranda (en misschien ook de aanpalende woonruimte) veranderen in een sauna, of dat het zonlicht gewoon té fel is om nog van je veranda te genieten. Gelukkig bestaat verandazonwering in allerlei kleuren en maten zodat je ze perfect kan laten passen bij de stijl van je veranda en je huis. Bovendien heb je ook voor de bediening verschillende opties. Elektrisch, draadloos, volledig automatisch: het kan allemaal! Wil jij dus op en top kunnen genieten van je prachtige veranda, ga dan snel naar onze bedrijvengids en vind jouw specialist op vlak van verandazonwering!


verandazonwering veranda glas