Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Vijf misvattingen over propaangas

Bouwers en verbouwers kennen het dilemma: stookolie of gas? Prijs, veiligheid en gebruiksgemak worden nauwkeurig afgewogen. Keuze snel gemaakt voor stookolie, want je woont op een plek zonder aardgasaansluiting? Toch is er nog een hoogwaardig alternatief: propaangas. Over propaan doen heel wat misvattingen de ronde. Je krijgt ze hier even op een rij zodat we ze meteen kunnen ontkrachten.

Propaangas is duur

Propaangas is een prijsbewuste keuze! Aangezien je de propaantank huurt, zijn er geen investeringskosten aan verbonden. Bovendien is een gascondensatieketel heel wat goedkoper dan een vergelijkbare condensatieketel voor stookolie en biedt deze eveneens een hoger rendement. Een gasketel moet slechts iedere 2 jaar verplicht worden onderhouden, in tegenstelling tot het jaarlijkse onderhoud van een stookolieketel.

Propaangas is gevaarlijk

Met propaangas zet je veiligheid voorop! Propaangasleidingen liggen goed beschermd onder de grond in jouw tuin. Minstens even veilig als aardgasleidingen dus. Bovendien zorgt Primagaz voor de keuring en het onderhoud van de tank.


Propaangas is ouderwets

Met propaangas heb je oog voor duurzaamheid! Je ecologische voetafdruk verlagen? Dan is propaan een uitstekende keuze. Want deze energiebron stoot 19 % minder CO2 uit dan stookolie en produceert minder fijn stof en roet. Propaan is ook perfect combineerbaar met de hedendaagse alternatieve energiebronnen.

Met propaangas kunt u alleen koken

Propaangas is een multifunctionele brandstof! Alleen propaan voor jouw gasfornuis? Neen hoor. 

 

Wie kiest voor propaan, kiest voor een energiebron die alle klassieke huishoudelijke toepassingen aankan: centrale verwarming, warm water en koken. Daarnaast is propaan ook ideaal voor allerhande gastoestellen, gaande van gasbarbecues tot terrasverwarmers en gaskachels.

Propaangas bestaat alleen in flessen

Propaan kan in verschillende vormen worden opgeslagen! In overleg met jouw Primagaz-energieadviseur beslis je in welke vorm je propaan stockeert. Weinig plaats of beperkt verbruik? Kies dan voor gasflessen. Voldoende ruimte? Opteer dan voor een tank in je tuin, ofwel bovengronds ofwel ondergronds, zodat het uitzicht van jouw tuin onveranderd blijft. In de jaarlijkse huurprijs voor de tank zijn zowel de wettelijke keuringen als het onderhoud inbegrepen.

Ook een tijdelijke oplossing

Moet je nog enkele maanden wachten op de aardgasaansluiting in jouw straat? Dan kan je propaan gebruiken als een tijdelijke energiebron. Schakel achteraf moeiteloos om naar aardgas door simpelweg de sproeikoppen van je gasketel te vervangen. Meer weten over de voordelen van propaangas? Ga naar de website van Primagaz of bel naar 0800/92 850 en maak een afspraak met een Primagaz-energieadviseur.


Dit dossier in samenwerking met:

Kanaalweg 87
3980 Tessenderlo
Tel. 013/61 82 00
propaangas propaan propaan gasfornuis