Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Voor elke woning een prachtige voordeur

Laten we maar met de deur in huis vallen: de tijd dat een voordeur "gewoon" een buitendeur was, is definitief voorbij. De voordeur is immers een van de eerste dingen die bezoekers te zien krijgen en zal dan ook een belangrijke rol spelen bij het bepalen van hun eerste indruk. Voor vele mensen is het vinden van de ideale voordeur dan ook een heuse queeste, die niet altijd even vlot verloopt. In wat volgt zetten we daarom de belangrijkste zaken in verband met voordeuren even op een rijtje!


Welk materiaal kies je voor je voordeur?

Wat betreft de materialen heb je heel wat verschillende keuzes. Zo vind je voordeuren in aluminium en pvc, maar zijn glazen en houten voordeuren eveneens perfect mogelijk. Al deze materialen hebben natuurlijk wel hun eigen specifieke voor- en nadelen die je voor jezelf tegenover elkaar moet afwegen. Zo is een pvc voordeur relatief goedkoop tegenover eentje in aluminium, maar is een aluminium voordeur wel krasbestendiger en beter geschikt voor meer speciale vormen. Een houten voordeur combineert dan weer een prachtige uitstraling met een minder leuk onderhoud en een glazen voordeur zorgt voor veel licht, maar weliswaar tegen een iets hogere prijs... Belangrijk is dan ook vooral dat je je goed laat informeren alvorens je een keuze maakt.

Voordeuren in allerlei vormen en uitzichten

De hedendaagse voordeur moet natuurlijk van goede kwaliteit zijn, maar bijna even belangrijk is dat ze perfect aansluit bij de look van je gevel.

 • voordeuren voordeur
 • voordeuren pvc voordeuren
 • glazen voordeur voordeuren pvc
 • voordeur op maat glazen voordeur
 • sloten voordeur voordeur op maat

Een voordeur vind je daarom niet alleen in allerhande materialen: ook wat betreft de vorm en het algemene uitzicht heb je verschillende opties. Van moderne voordeuren tot hun klassieke varianten, van dubbele voordeuren tot deuren met een raam erin of ernaast: alles is mogelijk. Houd je bijvoorbeeld van een strak uitzicht, dan kan je kiezen voor een garagepoort en voordeur in hetzelfde materiaal. Daarenboven is het geen enkel probleem om een voordeur op maat te laten maken. Zoals er op elk potje een dekseltje past, is er dus ook voor elk type woning een gepaste voordeur!

Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
voordeur
voordeur
voordeur
voordeur
voordeur

Laat je voordeur geen toegang zijn voor inbrekers

Normaal gezien verwelkom je je gasten langs de voordeur, maar diezelfde voordeur kan soms ook een ideale ingang zijn voor minder gewenst bezoek. Om ongenode gasten buiten te houden is het dan ook belangrijk dat je voldoende aandacht schenkt aan de inbraakbeveiliging van je voordeur. Zo kan je deze uitrusten met een speciale veiligheidscilinder of met een meerpuntssluiting. Dit soort slot combineert eigenlijk meerdere sloten, waardoor de voordeur in één handeling op verschillende punten wordt vergrendeld. Daarnaast kan je ook kleinere, aparte grendels of een kierstandhouder kopen. Let er trouwens altijd op dat je de sleutels van de voordeur haalt nadat je deze van binnenuit op slot hebt gedaan, en verberg je sleutels evenmin onder bloempotten of deurmatten. Dieven kennen deze trucjes immers maar al te goed!


 • voordeur voordeur
 • voordeuren voordeuren
 • voordeuren pvc voordeuren pvc
 • glazen voordeur glazen voordeur
 • voordeur op maat voordeur op maat
 • sloten voordeur sloten voordeur
 • voordeur voordeur
 • voordeuren voordeuren
 • voordeuren pvc voordeuren pvc
 • glazen voordeur glazen voordeur
 • voordeur op maat voordeur op maat

Voordeuren en isolatie

Net zoals alle buitendeuren zorgt ook je voordeur ervoor dat binnen en buiten van elkaar gescheiden worden. Daarom spreekt het voor zich dat een voordeur goed geïsoleerd moet zijn. Door thermische isolatie zal er namelijk geen warmte naar buiten kunnen ontsnappen (en geen koude kunnen binnenkomen), terwijl akoestische isolatie voorkomt dat straatlawaai tot binnen te horen is. Hoe goed een voordeur isoleert is vooral afhankelijk van het gekozen materiaal. Zo hebben voordeuren in pvc en aluminium bijvoorbeeld thermisch onderbroken profielen die zorgen voor een erg goede isolatiewaarde en scoort hout van nature al bijzonder goed op vlak van isolatie. Vraag daarom steeds even raad aan je fabrikant! Naast het gekozen materiaal zullen tochtstrips en andere dichtingen eveneens voor een wereld van verschil zorgen. Je voordeur mag dan namelijk nog zo dik zijn: als er spleten en kieren in zijn dan kunnen geluid, koude en/of warmte zonder problemen je woning binnendringen of net naar buiten ontsnappen.


Een voordeur naar ieders smaak

Onze moderne voordeur heeft heel wat taken te volbrengen. Zo moet ze niet enkel goed isoleren, maar moet ze ook zorgen dat inbrekers buiten blijven én moet ze perfect passen bij de stijl van je woning. Gelukkig heb je op al deze vlakken heel wat mogelijkheden en bestaat er dus zeker en vast een prachtige voordeur die aan al jouw wensen voldoet!


voordeur voordeuren voordeuren pvc