Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Creëer magie met een waterpartij

Hoe je het ook draait of keert: water in de tuin heeft iets magisch. Wie droomt er immers niet weg bij de gedachte aan een warme zomerdag, een lekker drankje op je terras en op de achtergrond het geluid van kabbelend water? Of lijkt het je niet gezellig om 's winters lekker knus binnen te zitten en te genieten van een prachtig verlichte waterpartij in je tuin? Daarenboven zal water ook heel wat vogels en prachtige waterinsecten naar je tuin lokken, waardoor deze een pak levendiger zal worden. Zie jij zo'n waterpartij wel zitten, vergeet dan echter niet om hier eerst goed over na te denken. 


Welke waterpartij kiezen?

Wil je een waterpartij aanleggen, dan begin je best bij het begin: bedenken wat voor waterpartij je nu juist gaat kiezen. Je kan op verschillende manieren een waterelement gaan integreren in je tuin. Denk maar aan een borrelsteen, een fontein, een heuse vijver met of zonder vissen, ... De mogelijkheden zijn bijna eindeloos! Wat je niet mag vergeten is dat een grotere waterpartij eveneens meer denkwerk zal vereisen wat betreft de aanleg ervan. Hiervoor ga je dan ook best te rade bij een aannemer met kennis van zaken zoals Bostra. Zij kunnen je immers perfect bijstaan in het beslissen van wat er moet gebeuren qua nutsvoorzieningen en de technische kant van de waterpartij.

 

Een veilige waterpartij voor jou en je gezin

Heb je je keuze kunnen maken en ga je voor een vijver? Denk er dan aan dat deze zo veilig mogelijk moet zijn, zeker wanneer er huisdieren of kleine kinderen in de buurt zijn. Daarom doe je er goed aan om reeds bij de aanleg een ondiep gedeelte te voorzien aan de oever, of een trapje of vlonder te plaatsen. Daarenboven bouw je best een vijver met een rechte rand, die dus in een hoek van 90° op het grondoppervlak staat. Valt er bijvoorbeeld iemand in de vijver, dan kan die persoon zich makkelijk vasthouden en optrekken aan zo'n rechte wand. Een schuine wand daarentegen zal vaak glibberig zijn door algen waardoor je steeds terugglijdt in het water.


 

Bescherm de vissen in je waterpartij

Niet enkel de veiligheid van je gezin is belangrijk. Indien er vissen in je waterpartij rondzwemmen, zal je er namelijk ook voor moeten zorgen dat zij beschermd zijn tegen hongerige katten en reigers. Zo kan je bijvoorbeeld beplanting voorzien in je vijver waaronder de vissen zich kunnen verstoppen. Voorts kan je ook een net over het water spannen, maar vaak is dit voor katten niet echt een hindernis en kunnen reigers hier gewoon doorheen pikken. Je kan daarom een stapje verder gaan met schrikdraad, lichtreflectoren (deze zouden reigers afschrikken), een speciaal systeempje dat water spuit op ongewenste bezoekers, en nog veel meer.


Heel belangrijk: de filtering van een waterpartij

Wanneer je kiest voor een grotere waterpartij is het dus belangrijk om extra aandacht te besteden aan de veiligheid van mens en dier, maar daarenboven moet je ook een deftig filtersysteem voorzien. Wat betreft het opstellen van zulke vijverpompen heb je verschillende mogelijkheden, maar belangrijk is dat ze steeds goed bereikbaar zijn. Zo kan je bijvoorbeeld voorzieningen maken in het filtergebied (oftewel de natte opstelling), maar kan je de vijverpompen ook in een aparte pompput plaatsen (dit is dan de droogopstelling) waar je steeds goed bij kan. Hiervoor moet je wel het juiste pomptype nemen, maar je vakman weet hier zeker raad mee. Wil jij je fantasie de vrije loop laten, vraag dan zeker eens bij Bostra wat je mogelijkheden allemaal zijn. Mits de juiste technische uitvoering kan je immers verschillende richtingen uit!


Bostra, alles voor jouw ideale waterpartij

Zo zie je maar: er komt heel wat kijken bij de aanleg van een waterpartij! Daarom schakel je best de hulp in van een professional op dit vlak, zoals Bostra. Bostra is namelijk een algemeen tuinbedrijf waar je terecht kan voor allerlei verschillende tuinwerken, gaande van de aanleg en het onderhoud van diverse soorten waterpartijen tot het realiseren van totale tuinprojecten. Dankzij Bostra zal je dan ook jarenlang kunnen genieten van de waterpartij in jouw tuin, of het nu gaat om een vijver, een borrelbron, een ornament of zelfs een zwemvijver. Wil je graag meer info over de soorten waterpartijen, of over de activiteiten van Bostra? Neem dan vandaag nog contact op met ons!

 

Dit dossier in samenwerking met:

Heimerik 7
2440 Geel
Tel. 014/58 15 79
waterpartij waterpartij tuin waterpartij aanleggen