Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Wellness om bij weg te dromen

Deadlines die sneller naderen dan je kan volgen, taken die zich blijven opstapelen, de dagelijkse file die precies elke dag wat langer lijkt te worden... Na een drukke werkweek is het soms écht nodig om gewoon eens een heel weekend lang te relaxen. Een weekendje weg naar een wellness resort is op zulke momenten meer dan welkom, maar je moet natuurlijk wel de mogelijkheid hebben om zo'n hele verplaatsing te maken. Bovendien moet je dan ook nog beslissen wat je wil meenemen, je koffers inpakken, daarna terug uitpakken, ... Je weekendje rust gaat dus eigenlijk gepaard met heel wat geplan en geregel. Beeld je daarom in dat je gewoon thuis kan komen van je werk, de badkamer intrekken en daar genieten van een héérlijk wellness momentje. Klinkt goed, toch? Bovendien hebben wij goed nieuws voor jou, want zo'n persoonlijke wellness is perfect mogelijk! Daarom bespreken wij kort wat het hedendaagse wellness assortiment allemaal voor jou in petto heeft.

Privé wellness deel I: de sauna

Traditioneel, maar nog steeds oh-zo-geliefd bij de wellness fanaten: de sauna! Droom jij ervan om elke dag van dit stukje hemel te kunnen genieten, dan zijn er heel wat mogelijkheden waaruit je kan kiezen. Een houten sauna, eentje in kunststof, een vochtige of een droge... Je zal verrast zijn door het aanbod dat de wellness industrie je te bieden heeft! Daarenboven zijn er ook diverse opties wat betreft de brandstof om je wellness paradijsje warm te stoken. Gas, hout, elektriciteit: de keuze is aan jou!

Privé wellness deel II: de infraroodcabine

Even heerlijk, maar net een tikkeltje eigentijdser dan de traditionele sauna is de infraroodcabine. In hedendaagse wellness resorts is dit type sauna dan ook schering en inslag. Er zijn enkele verschillen ten opzichte van een gewone sauna, waarbij de manier van verwarmen toch wel de belangrijkste is. Infraroodstralen gaan namelijk onmiddellijk warmte afgeven aan je huid zonder eerst de lucht rondom te moeten opwarmen. Dit wellness snufje is dan ook ideaal voor mensen met pijnlijke, stramme spieren die wel eens een verwenbeurtje kunnen gebruiken.


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
wellness
wellness
wellness
wellness
wellness

Privé wellness deel III: het stoombad

Een ander element dat je bijna standaard terugvindt in een wellness is het stoombad. Deze afgesloten cabine vult zich helemaal met mist, waardoor je geen hand meer voor ogen ziet maar waardoor je wél volledig kan ontspannen. In veel wellness centra wordt de stoom trouwens nog verrijkt met een zalig geurtje zoals bijvoorbeeld eucalyptus, waardoor ook je luchtwegen als het ware mee kunnen ontspannen. Op die manier is een stoombad ook een zalige verwennerij voor mensen die geplaagd worden door sinusitis of verkoudheden.

Een hele wellness voor jou alleen

Om te ontsnappen aan de stress van alledag, om je stijve spieren of benauwde luchtwegen in de watten te leggen, of gewoon omdat je het leuk vindt: een wellness heeft voor iedereen wel iets te bieden! Voor een wellness weekendje hoef je je dan ook niet langer te verplaatsen, want je kan vanaf nu gewoon bij je thuis genieten van alles wat je ook in een wellness center terugvindt. Een traditionele sauna, een infraroodcabine, een stoombad, ... Wil je graag meer ontdekken over deze wellness mogelijkheden? Klik dan zeker verder naar de onderliggende artikels en lees alles over jouw favoriete stukje wellness!
wellness privé wellness sauna