Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Welk werkblad is een sterk blad?

De meest gevreesde plek voor groenten en fruit? Dat is ongetwijfeld het werkblad van je keuken. Daar worden ze allemaal vakkundig met koksmessen en andere wapens geschild en gevild. Julienne, brunoise of puree? Geen enkele groente of fruit verlaat ongeschonden je werkblad, of het nu van hout, glas, graniet, composiet of zelfs beton is gemaakt. Maar welk werkblad is een sterke keuze voor jouw keuken? Dat hangt van heel wat factoren af. Maar wij helpen je graag op weg om de juiste keuze te maken.


Werkbladen: mooi én meedogenloos sterk

Er zijn bij werkbladen momenteel zoveel mogelijkheden in verschillende materialen. En allemaal hebben ze hun voor- en nadelen. Wat je ook kiest, denk er altijd aan dat je het werkblad bijna elke dag zal gebruiken én dat het bovendien de aandacht trekt. Daarom moet een werkblad zowel mooi zijn, maar ook duurzaam en sterk.

Elk werkblad heeft zijn talenten

De verschillende materialen hebben heel verschillende eigenschappen. Hou dus niet alleen rekening met hoe het werkblad eruit ziet. Want ook krasvastheid, gevoeligheid voor vuil en vlekken en de hittebestendigheid zijn heel belangrijk. Het ene werkblad is bijvoorbeeld gemakkelijker te onderhouden, het andere is dan weer veel sterker,... Elk materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen. Het is dus belangrijk om je goed te informeren over welk werkblad het beste bij jouw keuken en jouw levensstijl past.

  • werkbladen werkblad
  • werkblad keuken werkbladen
  • rvs werkblad werkblad keuken
  • natuursteen werkblad rvs werkblad
  • glazen werkblad natuursteen werkblad

Ook de prijs van het keukenblad speelt natuurlijk een rol. Zo is hout veel goedkoper dan graniet... maar ook minder duurzaam en minder krasbestendig. Wat voor jou het beste werkblad is? Daarvoor ga je best alle pro's en contra's tegen elkaar afwegen. Vraag daarom bij je keukenleverancier goed wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende materialen. Zo vermijd je later onaangename verrassingen.

Keukenblad springt in het oog

Je werkblad moet passen in de algemene stijl van je keuken en bij je eigen voorkeuren. Het moet dus ook mooi zijn want het is een heel zichtbaar element van je huis. Een rvs werkblad (roestvrij staal) past bijvoorbeeld heel goed in een keuken met een industrieel tintje. Ook een natuursteen werkblad is nog steeds een absolute topper: mooi, duurzaam en geschikt voor bijna elke keukenstijl. Maar de sector blijft innoveren. Zo kan je nu zelfs kiezen voor een glazen werkblad. Je kan op esthetisch vlak dus heel wat kanten uit. Dat maakt kiezen misschien iets moeilijker... maar eveneens des te leuker. Maar let wel een beetje op met heel trendgevoelige keukenbladen. Je werkblad moet jaren meegaan en je mag het dus niet beu zijn na een paar jaar.


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
werkblad
werkblad
werkblad
werkblad
werkblad

Nog enkele tips

Zorg voor voldoende werkblad

Het is belangrijk om voldoende werkruimte te voorzien. De grootste fout in de planning van de keuken is nog steeds dat er te weinig werkblad wordt voorzien. Ook blijkt in de praktijk dat mensen nog steeds te weinig rekening houden met ergonomie. Laat je daarom adviseren door een professional en ga vooral niet zelf plannen!


  • werkblad werkblad

Wat is de ideale hoogte en dikte?

De ideale hoogte voor een keukenblad is tussen 90 en 95 cm. Dat is afhankelijk van de grootte van de persoon die het meest in de keuken werkt. De dikte van het werkblad kan je meestal zelf kiezen. Dun of dik, het maakt voor de meeste materialen niet uit. Let wel dat de zwaardere materialen zoals natuursteen wel voldoende ondersteuning nodig hebben als je ze in een dikkere uitvoering wenst.

Werkblad op maat... even geduld

Tenzij het om een kant en klare toonzaalkeuken gaat, wordt een werkblad steeds op maat gemaakt. Meestal gebeurt de opmeting na het plaatsen van de keukenkasten. Zo past het werkblad tot op de millimeter. Het kan dus wel gebeuren dat je even geduld moet hebben voor je werkblad.
werkblad werkbladen werkblad keuken