Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Zelfbouw elektriciteit, verwarming,…

Dat de verschillende technieken in een woning onmisbaar zijn, dat hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Maar wat als we je zeiden dat je deze technieken makkelijk zélf kan plaatsen? Verwarming, ventilatie, sanitair, elektriciteit, … Zelfbouw zit serieus in de lift wanneer het neerkomt op de technieken in een huis. Beginnen jouw vingers al te kriebelen, maar twijfel je toch nog aan het concept? Of ben je niet helemaal zeker van je eigen kunnen? Lees dan gauw verder en ontdek of zelfbouw al dan niet iets voor jou is!

Zelfbouw, is dat wel een goed idee?

Absoluut! Je moet uiteraard wel op zoek gaan naar een betrouwbare firma die gespecialiseerd is in zelfbouw, zeker indien je niet echt technisch bent aangelegd. Surf daarom wat rond op het internet, vraag eens rond bij vrienden en kennissen, of stap gewoon binnen in een winkel van je keuze. Ga vooral op zoek naar een zelfbouw bedrijf dat hulp biedt op jouw maat. Is het voldoende als je gewoon ergens de nodige materialen kan bestellen en eventueel wat vragen kan stellen? Of wil je van A tot Z worden bijgestaan tijdens het volledige project? Neem gerust de tijd om een firma te vinden waarbij je écht een goed gevoel krijgt.


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
zelfbouw
zelfbouw
zelfbouw
zelfbouw
zelfbouw

Waarom zou je kiezen voor zelfbouw?

Een belangrijke reden waarom mensen bijvoorbeeld zelf verwarming installeren of zelf elektriciteit plaatsen, is omdat zelfbouw je heel wat kosten bespaart. Je hoeft immers alleen de nodige materialen aan te kopen zonder bijkomende werkuren te betalen. Een ander voordeel van zelfbouw is dat je zelf beslist wanneer er gewerkt wordt. Je hoeft niet onverwacht langer te wachten of tijd vrij te maken op momenten die voor jou eigenlijk niet zo goed passen. Tot slot weet je ook zelf wat er gebeurt en hoe alles gedaan wordt. Het motto “wat je zelf doet, doe je beter” werd niet voor niks in het leven geroepen!

Waar moet je op letten wanneer je voor zelfbouw kiest?

Met de juiste hulp en informatie kom je al een heel eind. Let er echter op dat je achteraf de installatie laat keuren zodat je zeker bent dat alles naar behoren functioneert. Een kortsluiting, een leiding die niet goed werd vastgemaakt, een ventilatiesysteem waarbij een verkeerd debiet staat ingesteld,… Het zijn allemaal zaken die heel wat problemen met zich meebrengen. Je kan de zelfbouw installatie laten controleren door de firma die je het pakket heeft aangeboden of door een andere specialist van je keuze.

Zelfbouw voor sanitair, verwarming, elektriciteit en ventilatie… Iets voor jou?

Alsmaar meer mensen kiezen ervoor om zelf de technieken in hun woning te plaatsen. Sanitair, verwarming, ventilatie of elektriciteit: met een goed uitgekiend zelfbouw pakket installeer je dit gewoon zelf! Op die manier bespaar je kosten en ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt. Let er wel op dat je in zee gaat met een firma die de nodige hulp biedt voor jouw situatie. Laat achteraf ook je installatie keuren zodat deze optimaal kan werken. Is zelfbouw iets voor jou? Dan wensen wij je alvast veel succes toe met je toekomstige project!


zelfbouw zelfbouw sanitair zelfbouw elektriciteit