Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Waan je op vakantie aan je eigen zwembad

De zon op je snoet, een verfrissend briesje, af en toe eens sippen van een lekkere cocktail, en wanneer het té warm wordt... Een heerlijke duik in het zwembad. Klinkt als een tafereel dat je enkel meemaakt op een of andere zuiderse vakantie, niet? Toch hoeft dit niet altijd zo te zijn. De temperaturen moeten natuurlijk een beetje meezitten (en daar kunnen we jammer genoeg niet veel aan doen), maar die cocktail en dat zwembad: dáár kan wel iets aan gedaan worden! 


Haal je cocktailshaker dus maar boven, want de tijd dat een zwembad in de tuin enkel weggelegd was voor de meer gegadigden onder ons, die is definitief voorbij!

Welk zwembad kopen?

Een eigen zwembad vertegenwoordigt weliswaar nog altijd een zekere vorm van luxe, maar door het uitgebreide aanbod aan zwembaden is er voor elk budget wel een gepaste oplossing. Zo vind je zwembaden in diverse groottes en modellen, die je helemaal kan kiezen volgens jouw wensen en mogelijkheden. Een mogelijke keuze is bijvoorbeeld een bovengronds zwembad. Deze zijn erg flexibel: 's winters kan je zo'n zwembad volledig demonteren, en wanneer de zomer eraan komt opnieuw in elkaar knutselen. Een ingebouwd zwembad is dan weer iets duurder (omwille van de bijhorende grond- en plaatsingswerken), maar is wel ideaal voor wie houdt van een frisse duik. De kostprijs van een zwembad wordt trouwens mee bepaald door het gebruikte materiaal, zoals beton, hout, staal, aluminium, pvc, tegels, ...

 • zwembaden zwembad
 • eigen zwembad zwembaden
 • ingebouwd zwembad eigen zwembad
 • zwembad in de tuin ingebouwd zwembad
 • zwembad tuin zwembad in de tuin

Zoek een goed plekje voor je zwembad

Heb je kunnen kiezen tussen een bovengronds of een ingebouwd zwembad? Dan kan je al eens beginnen nadenken over een geschikt plekje. Houd hierbij rekening met de oriëntatie van je toekomstige zwembad (best kies je een plaats die zoveel mogelijk in de zon ligt), met eventuele inkijk van nieuwsgierige buren of voorbijgangers op straat, of je het zwembad wil kunnen zien vanuit je woning, enzovoort. Wat betreft de afmetingen van je zwembad kiest men meestal voor 4mx8m of 5mx10m, maar natuurlijk hangt dit volledig af van jouw wensen. Weet je niet goed welke afmetingen passen in jouw tuin? Dan kan je altijd aan de slag gaan met een groot plastic zeil: dit kan je overal in je tuin eens neerleggen zodat je alvast een idee krijgt van het uitzicht van je toekomstige zwembad.


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
zwembad
zwembad
zwembad
zwembad
zwembad

Je zwembad onderhouden

Welk type zwembad je ook kiest, het onderhoud zal altijd een klus zijn die je erbij moet nemen. Zo is een filter absoluut noodzakelijk om je zwembad te allen tijde proper te houden. Je wilt immers niet rondzwemmen tussen allemaal afgevallen bladeren, takjes en ander vuil... Daarenboven mag je niet vergeten dat een zwembad (net als elk ander stilstaand water) gevoelig is voor algenvorming. Om glibberige groene aanslag te voorkomen is een chloortabletje af en toe dan ook een echte aanrader! Wil je graag meer weten over hoe je zwembad te onderhouden, lees dan zeker en vast dit artikel eens!


 • zwembad zwembad

De verwarming van je zwembad

Om op en top te kunnen genieten van je eigen zwembad kan je dit uitrusten met een verwarmingssysteem. Vroeger waren vooral de verwarmingssystemen op elektriciteit erg populair, maar omwille van hun hoge verbruik zijn deze eigenlijk allesbehalve interessant. Interessanter is dan ook om het zwembadwater te verwarmen via de centrale verwarmingsketel, maar wie aan het milieu denkt zal waarschijnlijk nóg meer geïnteresseerd zijn in zwembadverwarming met een warmtepomp of via zonnepanelen. Zie je dit wel zitten, informeer dan zeker eens bij je leverancier!

Een veilig zwembad voor het hele gezin

Dat een zwembad héél leuk kan zijn op warme zomerdagen, daar hoeven we je waarschijnlijk niet meer van te overtuigen.


Maar je mag niet vergeten dat een zwembad eveneens gevaarlijk kan zijn indien er ook kleine kinderen door je tuin huppelen. Een minimum aan beveiliging is dus echt wel nodig! Gelukkig heb je voldoende opties om van jouw zwembad een veilige plaats te maken.

Zo kan je het zwembad overdekken met bijvoorbeeld afdekzeilen of overkappingen, en bestaan er zelfs speciale alarminstallaties voor zwembaden. In dit artikel vind je nog veel meer handige tips en nuttige informatie om je zwembad kindveilig te maken.

Uren zwemplezier in je eigen zwembad

Een helderblauw zwembad dat verfrissing kan brengen op hete dagen, waar je 's zomers exotische pool parties kan houden, waar je kan genieten van een vakantiesfeertje... En dat allemaal in je eigen tuin? Da's perfect mogelijk dankzij het uitgebreide aanbod aan zwembaden dat je vandaag kan vinden! Een bovengronds zwembad dat je kan demonteren in de winter, een ingebouwd zwembad dat perfect is om baantjes te trekken, met of zonder zwembadverwarming... De keuzes zijn bijna eindeloos. Wil jij je ook op vakantie wannen in je eigen, vertrouwde omgeving? Zonder dat je hiervoor uren onderweg moet zijn met het vliegtuig? Dan is een eigen zwembad in je tuin zeker het overwegen waard!

 • zwembaden zwembad
 • eigen zwembad zwembaden
 • ingebouwd zwembad eigen zwembad
 • zwembad in de tuin ingebouwd zwembad
 • zwembad tuin zwembad in de tuin

zwembad zwembaden eigen zwembad