Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

De zwemspa: zwemmen en relaxen in één

Houd je ervan om af en toe baantjes te trekken in het zwembad, maar geniet je even goed van een ontspannende pauze in de jacuzzi? Dan is een zwemspa jou op het lijf geschreven! Een zwemspa gaat namelijk de voordelen van een jacuzzi en een zwembad combineren. Zo kan je er lekker in relaxen (net als in een jacuzzi), maar kan je eveneens tegen de stroom van de tegenstroominstallatie in zwemmen. Anders geformuleerd: met een zwemspa kan je dubbel genieten!

Een zwemspa hoeft niet groot te zijn

Zwemspa's bestaan er in verschillende groottes en dus ook in verschillende budgetklassen. Je hoeft bovendien geen reusachtig grote tuin te hebben om een zwemspa te plaatsen: door de tegenstroominstallatie zwem je immers gewoon ter plaatse, zodat een zwemspa helemaal niet groot hoeft te zijn. Uiteraard kan de kracht van de tegenstroom volledig ingesteld worden naargelang jouw zwemprestaties. Op die manier kan iedereen op eigen tempo aan zijn conditie werken!

Een heel jaar door ontspannen in je zwemspa

Omdat een zwemspa verwarmd wordt is het perfect mogelijk om deze ook tijdens de tussenseizoenen te gebruiken. Terwijl het voor een zwembad meestal nog te koud is in de vroege lente of de herfst, is de heerlijke warmte van een zwemspa dan net ideaal. Natuurlijk kan je ook kiezen om een verwarmd zwembad te installeren, maar dat zal al gauw redelijk wat meer kosten dan een zwemspa.


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
zwemspa
zwemspa
zwemspa

Geniet van je zwemspa op een milieubewuste manier

Omdat zwemspa's verwarmd worden spreekt het voor zich dat deze altijd goed geïsoleerd zijn. Bovendien is die isolatie ook nodig om het verbruik van de zwemspa zo laag mogelijk te houden. De verwarming van je zwemspa kan elektrisch gebeuren, maar je kan hiervoor ook de hulp van je cv-ketel inschakelen of zelfs een warmtepomp of zonnepanelen gebruiken. Ten slotte is een goede afdekking onmisbaar, zodat je zwemspa lekker warm blijft wanneer hij niet gebruikt wordt. Heerlijk ontspannen kan dus ook op een milieubewuste manier!

Rustig wellnessen terwijl anderen zwemmen

Om ervoor te zorgen dat iedereen ongestoord kan genieten bestaan er zwemspa's met een apart zwem- en wellnessgedeelte. Zo kan de zwemmer vrij in het rond plonzen terwijl degene die wil ontspannen ook op zijn gemakje zit. Bovendien kunnen op deze manier ook de temperaturen van beide gedeeltes apart worden ingesteld. Iemand die de zwemspa wil gebruiken om echt sportief te zwemmen zal namelijk niet happy zijn met temperaturen van meer dan 33°. Voor het relaxen daarentegen mogen de temperaturen net wél wat hoger oplopen. Met een apart zwem- en wellnessgedeelte is dit dus perfect mogelijk!

Een zwemspa inbouwen of bovengronds plaatsen?

Voor het plaatsen van je zwemspa heb je verschillende mogelijkheden. Zo kan je hem gewoon bovengronds plaatsen, waarbij je wel moet opletten dat er een goede fundering voorzien wordt. Een zwemspa weegt namelijk al gauw redelijk veel! Voorts kan je de zwemspa ook inbouwen zoals een zwembad, wat natuurlijk mooier oogt dan een bovengrondse zwemspa. Wie dat wil, kan zijn zwemspa zelfs binnen plaatsen in bijvoorbeeld de veranda. Op die manier wordt het nóg aangenamer vertoeven in je zwemspa!

Combineer het beste van twee werelden met een zwemspa

Wil je kunnen werken aan je conditie, maar houd je er anderzijds ook van om af en toe eens lekker lui te zijn? En doet dit je twijfelen tussen het kopen van een zwembad of een tuinspa? Dan is de zwemspa jouw ideale oplossing! Zwemspa's combineren namelijk het beste van twee werelden, zodat je er zowel in kan ontspannen als baantjes in kan trekken. Wil je een zwemspa kopen en zoek je er eentje aan een goede prijs? Aarzel dan niet om informatie op te vragen bij verschillende zwemspa verdelers. Wij wensen je alvast veel relax- en zwemplezier!


zwemspa zwemspa inbouwen zwemspa kopen